Turizam

5 TOP DESTINACIJA ZA SLEDEĆE LETO

Iako je tek mart i leto je još daleko od nas, pravo je vreme da počnemo da planiramo svoje predstojeće vrele odmore…

Ukoliko žudite za peskom, suncem i ponekada nesnosnim vrućinama, verujemo da za vas leto ne može stići dovoljno brzo. Ipak, kako bismo vam pomogli da odaberete savršeno mesto gde ćete uživati u svemu prethodno pomenutom, predstavljamo vam pet najboljih destinacija, koje vas svakako neće ostaviti ravnodušnim.

Od fantastičnih, kristalno čistih voda, suncem okupanih plaža i istorijskih znamenitosti, destinacije sa naše liste sadrže po nešto za svakoga. Dakle, počnite sa planiranjem i nemojte zaboraviti svoj kupaći kostim!

Majorka

Ako se ideja vašeg savršenog letnjeg odmora može opisati belim, peščanim i mirnim plažama, obavezno posetite Majorku. Ova destinacija nudi vam mnogo više od leškarenja na plaži – od istraživanja skrivenih pećina do antičkih katedrala, provođenja dana u Serra de Tramutana – lokacije koja je pod zaštitom Uneska, do posete jednog od brojnih gradova.

Amsterdam

Ovaj grad je fantastičan bez obzira na godišnje doba tokom kog ćete ga posetiti. Tokom leta, on oživljava na poseban način, a nama daje priliku da uživamo u brojnim aktivnostima, od zabava tokom dana i noći, do opuštanja na urbanim plažama, istraživanja grada brodom ili uživanja u roštilju nakon posete bioskopu ili pozorištu. Izbori su praktično neograničeni.

Berlin

Ovenčan istorijom, Berlin je grad koji tokom leta dobija savršenu mešavinu umetnosti i kulture, teatra i opere, gastronomije i noćnog života. Ovaj grad poseduje nekoliko fantastičnih bazena na kojima se organizuju letnje zabave, dok je ponuda savršeno osvežavajućeg piva neverovatna.

Majami

Zabave pokraj bazena, akvaparkovi, surfovanje, plaže i kokteli – to je Majami tokom leta. Od ikonskog Majami Biča, preko Art Deko distrikta ili Male Havane, do posete zoološkom vrtu i močvarama koje su pune krokodila u Everglades nacionalnom parku – Majami svakome može ponuditi nešto neverovatno zanimljivo. Ovo je grad koji nudi mnogo više od sjaja i glamura.

Venecija

Sa svojih 177 kanala, preko 400 mostova i 139 crkava, Venecija se mora istraživati polako i natenane. Najbolji način za uživanje u Veneciji tokom leta je na brodu, uz otkrivanje njenih kanala i laguna. Od bazilike Svetog Marka, do Cezarove palate, ovaj grad sadrži brojne istorijske građevine, muzeje i umetničke galerije.

(luxlife.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *