Turizam

5 RAZLOGA ZA POSETU KARIBIMA

Ako ste kojim slučajem dovoljno blagosloveni da imate dovoljno vremena i novca za savršeni odmor, imamo ideju za vas…

Posetite Karibe – ova opčinjavajuća ostrva su neodoljiva, za talasofile koji nemaju određenu misiju. Nakon svega, ne postoji ništa bolje od uživanja u ležaljki dok udišete slain vazduh i povremeno pružate ruku kako biste dohvatili svoju čašu margarite. Sada konačno na scenu stupa doba godine kada ulice postaju sve praznije, zbog čega Karibi nude sasvim dovoljno mesta za uživanje i pravi odmor.  Mi vam dajemo pet razloga zbog kojih ćete sigurno poželeti da ih posetite.

Plivajte sa svinjama i ražama

Bahami intrigiraju ljude svojim predivnim plažama, a posebno jednom koja je poznata po prasićima i svinjama koje je nastanjuju. Među misterioznim pričama o tome kako su svinje dospele na plažu, ko ne bi želeo da uživa sa njima? Ako je morski svet pogodniji za vas, savetujemo vam da se uputite na plivanje sa ražama i vidite ova mistična stvorenja iz blizine.

Popijte kafu i prošetajte

Ponekad, dobra šolja kafe vas očekuje na nekoliko desetina metara iznad nivoa mora. Plave planine Jamajke će vam poželeti dobrodošlicu nezgodnim terenom, ali će vam istovremeno ponuditi spektakularni pogled. Ako ste ljubitelj kafe i želite da znate kako se najbolja kafa na svetu pravi, posetite Mavis Bank fabriku ili uživajte u četvorodnevnoj kulinarskoj turi Strawberry hotela. Savetujemo vam da se nakon toga popnete na Dunn’s River vodopade, do kojih možete stići svojom privatnom jahtom.

Probajte mešavinu ruma i regea

Ako ste kao tinejdžer uživali u muzici Boba Marlija, onda zamislite šta poseta njegovom rodnom gradu može učiniti za vas. Posetite Kingston i uživajte u danu provedenom u tematskom parku, gde ćete slušati samo opušteni rege. Probajte omiljeno piće kapetana Džeka Speroua uz posetu Bacardi fabrici nadomak Portorika.

Jahting kao osnova života

Koji je bolji način za preskakanje sa ostrva na ostrvo, nego uz pomoć jahte? Brojne agencije će vam organizovati luksuzno iskustvo koje nikada pre niste doživeli. Antigva i Devičanska ostrva su najpoznatija po tome. Naravno, ništa vam neće bolje probuditi apetit od svežeg morskog vazduha, zbog čega će vam biti potreban dobar restoran. Najbolje ćete naći na St Martinu.

Zabava na kopnu, zabava na moru

Karibi vam mogu ponuditi najbolje party iskustvo ikada. Soggy Dollar Bar ćete dosegnuti tako što ćete doplivati do njega, a nagrada će vam biti najbolji Painkiller koktel sveta. Za nešto manje intenzivno, savetujemo vam da posetite Shirley Heights na Antigvi.

Mešavina aktivnosti, ispunjena prirodnim spektaklima i velikodušnim dodirima luksuza čini karipska ostrva idealnim izborom za brze odluke. Od uzbudljivog sletanja na St Barts, pa do prefinjenog povetarca na superjahti – Karibi vam mogu ponuditi sve što vam je potrebno.

luxlife.rs / pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *