Lični razvoj

5 afirmacija za privlačenje novca

Promjena načina na koji mislite o novcu jedan je od najmoćnijih sastojaka kada je u pitanju stvaranje čvrste financijske osnove, novčane slike i odnosa koji vam dobro služi. Kada o novcu razmišljamo u pozitivnom svjetlu, odmah uklanjamo mnoge prepreke koje nam stoje na putu da napravimo promjene

Zašto vam trebaju afirmacije za novac

Pozitivne afirmacije za novac moćne su jer počinju mijenjati vaše mišljenje i osjećaj za novac i, vjerovali ili ne, tu morate početi. Budući da naše misli vode ka emocijama, ovo je prostor u kojem većina pojedinaca zaglavi kada je u pitanju transformacija njihove novčane situacije. Kad se zbog novca ne osjećamo sjajno, manje je vjerojatno da ćemo zapravo poduzeti radnje potrebne za stvaranje promjene.

U suštini, afirmacije će vam pomoći da prevladate samosabotirajuće misli. To je važno jer ono što svakodnevno mislite, vizualizirate i govorite sebi može promijeniti (i čini to) tijelo kroz neuroplastičnost. Ukratko, imate sposobnost stvaranja novih živčanih putova u vašem mozgu. To trenutno radite nenamjerno ili namjerno.

Ako vaša novčana slika nije ono što želite, vrijeme je da razmišljate drugačije. Doslovno. Možete koristiti neuroznanost u svoju korist tako što ćete prepoznati kako se osjećate u vezi s novčanom situacijom i pomoću afirmacija postići što želite.

Ono što afirmacije za novac ne mogu učiniti

Ali prije nego što započnemo, također moramo razumjeti da “pozitivno razmišljanje” ne može samo po sebi promijeniti svaku financijsku situaciju – često postoje stvarna strukturna pitanja koja pojedincima otežavaju uspjeh.

Usvajanje novčane afirmacije ne mijenja ovu činjenicu – to mogu samo sustavne promjene. Međutim, ovaj se članak bavi činjenicom da mnogi od nas imaju negativan emocionalni odnos s novcem, a prilagođavanje vaših razmišljanja o vašim financijama može vam pomoći da razvijete zdraviji. To je mali osobni korak koji možete poduzeti i koji može imati velike ishode.

5 pozitivnih stavova koje možete usvojiti

Bez duljenja, slijedi pet pozitivnih stavova prema novcu pomoću kojih možete uživati u navali pozitivnih osjećaja i prionuti u produktivne novčane postupke.

1. Moj novac je pozitivan alat koji mi pomaže da živim sjajan život

Mnogi pojedinci novac vide kao “loš”. Na njega se ne gleda kao na alat koji će vam pomoći da živite sjajan život, ali često se na njega gleda kao na nešto što vam stoji na putu i pridonosi boli i stresu. Ova će vam afirmacija pomoći promijeniti stav prema novcu uklanjajući emotivne prepreke koje vam onemogućavaju trošenje novca.

2. Moj me novac podržava i imam ga dovoljno

Živimo u svijetu koji nam govori da nemamo dovoljno i da bismo trebali željeti više. Nažalost, ove nas poruke premještaju s mjesta obilja u prostor nedostatka. To možemo preokrenuti zahvalnošću i prepoznavanjem kako nas novac svakodnevno podržava. Neki od nas žive vrlo privilegirane živote – ali ne vjerujemo da to radimo. Prepoznavanje bogatstva u vašem životu (hrana, sklonište, zdravlje, i slično) vodit će vas prema tome da vidite i povjerujete kako vas novac uistinu podržava.

3. Moj novac je bumerang i uvijek mi se vrati

Novac se naziva valuta. Voli kružiti, i zapravo treba kružiti radi uspješne ekonomije. Nažalost, mnogi pojedinci imaju veliki strah oko trošenja novca. Da, želimo trošiti odgovorno, ali ne želimo da nas strah spriječi da novac iskoristimo na pozitivne načine koji nam pomažu da živimo sjajan život. Ova će vam afirmacija pomoći da se oslobodite dijela straha oko rastanka s vašim novčanicama.

4. Volim novac i novac voli mene

Izbjegavanje je izuzetno često kada je novac u pitanju. Većina pojedinaca želi vjerovati da je neznanje blaženstvo kada je novac u pitanju i da će se sve riješiti samo od sebe ako na njega ne obraćaju pažnju. Kao što pretpostavljate, ovo ima suprotan učinak. Kada počnemo povezivati novac sa sretnom emocijom, lakše ćemo provoditi vrijeme s novcem i imati više samopouzdanja.

5. Novac mi omogućava širenje pozitivnih učinaka po svijetu

Mnogi se osjećaju loše zbog novca koji zarade ako ih to čini drukčijima od onih oko njih. Kad svoje obilje počnemo povezivati s pozitivnim učinkom, otvaramo se da primamo više i osjećamo se sigurni u tu razmjenu. Ova će vas afirmacija držati u pozitivi i pomoći vam da prepoznate i budete ponosni na svoj novčani uspjeh.

(sensa.hr)