LifeStyleZanimljivosti

13 filmova koje svaka žena mora da pogleda pre 40-te (VIDEO)

Možda ćete na ovoj listi naći poneki klasik, poneki obavezan naslov, svakako nešto što ste već sigurno gledali, ali ono što je zajedničko ovim ostvarenjima jeste to što su sva bazirana na realnim životnim situacijima koje sa sobom nose kako pouku, tako i novi način posmatranja stvari ili makar onaj drugačiji način.

Šta vas je naučio čuveni rom-kom klasik When Harry Met Sally? Da sve prave ljubavi na kraju ipak pobeđuju životne izazove i neminovne prepreke? Da je osoba sa kojom možete biti najviše svoji, neminovno ljubav vašeg života?

Ukoliko posmatrate većinu događaja koji se odigravaju u ovom legendarnom filmu – onda, da. Međutim, ukoliko posmatrate širu sliku i potrudite se da budete malo objektivniji (samo malo), onda ćete vrlo brzo shvatiti da je poruka ovog filma kako muška ženska prijateljstva retko opstaju. Zašto je tako najbolje upravo objašnjavaju Harry i Sally.

Šta bi još trebalo da znamo o vezama pre no što napunimo 40-tu? Možda činjenicu da ukoliko nekoga volimo, to nikako ne znači da ćemo na kraju završiti sa njim. To nam maestralno obrazlažu Barbra Streisand i Robert Redford u The Way We Were.

Slično je i sa Almost Famous, jer sve prave ljubavi su tužne, zar ne? Ili makar neostvarive.

Ipak, ovo nije samo spisak vezan za sazrevanje i pouke vezane za emocionalne veze kroz život, već i kroz samo stasavanje i borbu žene sa svetom, vetrenjačama, drugim sujetnim ženama, izdajama i generalno svim onim što nas na kraju dana učini jačim, kao što je Juliu Roberts u Erin Brockovich i Melanie Griffith u Working Girl.

Sve su ovo apsolutni klasici svojih epoha i kategorija, ali ima i onih koji će vas možda iznenaditi.

Ipak, verujte našem sudu, pa čak i ako ste gledali film pustite ga opet i potrudite se da ga posmatrate na manje subjektivan način, iznenadićete se.

(elle.rs)