Magazin

10 stvari o životu, koje sam prekasno shvatila

Poznata kolumnistkinja i autorka Dona Ašvort podelila je svoja zapažanja i odlučila da upozori sve mlade žene i otkrije koje lekcije o životu je propustila i to tek shvatila kao zrela žena.

Ev 10 njenih zapažanja koje mogu poslužiti mnogim mladim ženama kao inspiracija i motivacija:

1. Veliki deo našeg života provodimo u traganju za lažnim ciljevima i praćenju lažnih ideala. Onoga dana kada to shvatite, počećete istinksi da živite.

2. Ne možete svima stalno ugoditi. Za promenu, počnite od sebe i svojih najbližih, a ostali su već zaokupljeni sobom.

3. Borba protiv starosti je ista kao pokušaj da uhvatite vetar. Naučite da uživate u onome što imate. Vaše telo se menja i to je normalan prirodni proces. Umesto da see borite sa ovom činjenicom, prihvatite je i pronađite lepotu i u ovoj fazi života.

4. Niko nije savršen! Kada ovo shvatite, prestaćete da se upoređujete sa drugima i oslobodićete se predrasuda.

5. Mnogi ljudi ne vide stavri koje radite ispravno, često vide ono što uradite pogrešno. Kada ovo shvatite i prihvatite, biće vam lakše da se fokusirate samo na ono što vi želite.

6. Verovatno ćete se kajati što ste bili tako strogi i kritični prema sebi, ali otpustite osećaj krivice. Sada je sve u redu.

7.Vaše fizičko zdravlje je važno, ali strah, stres i anksiozbost su mnogo opasniji od ukusnog kolča i čaše vina. Sreća i mir su najbolji lekovi.

8. Vaša ljubav i mudrost živeće mnogo više od svih amterijalnih stavri koje ste stvorili. Samo po tome će vas pamtiti.

9. Život nije borba, vež avantura.

10. Sutra nikome nije zagarantovano. Sadašnjost je poklon, svaki dan je dar. Zato uživajte u svakom trenutku!

Izvor: Lovesensa