LifeStyle

10 Feng Šui saveta: Kako privući BOGATSTVO?

Svako od nas je makar jednom čuo za Feng Šui. Međutim, da li ste čuli i za sve dobrobiti ove filozofije na lični prosperitet i bogatstvo?

Feng Šui predstavlja kinesku folozofiju usmerenu na poboljšanje života i navika, kućne ili radne atmosfere, ali i na uspostavljanje harmonije energije i duha.

To je doslovno umetnost i koncept rasporeda nameštaja u vašem domu. Način na koji postavljate i raspoređujete nameštaj i ostale elemente u kući donosi dobre ili loše vibracije, a time i pozitivne ili negativne prilke.

Kako koristiti Feng Šui za privlačenje novca

Ako se pitate kako da privučete novac u svoj život koristeći snagu Feng Šuia, evo nekoliko načina.

1. Očistite svoj dom

AKo imate previše stvari u kući, počnite sa uklanjanjem nereda. Previše nereda iscrpljuje energiju i uzrokuje zbunjenost, nezadovoljstvo i depresiju.

Vizualizujte kako voda teče kroz vaš dom i štetajte od sobe do sobe. Ako vam nešto stoji na putu ili izaziva nelagodu, otarasite se toga. Ako nešto ne koristite redovno, otarasite se i toga, takođe.

Uklanjanje nereda daje vam prostor za disanje i prostor za istraživanje, kretanje, stvaranje.

2. Fokusirajte se na ulaz

Ulaz u vaš dom je vaš prvi utisak. On priča o iskustvima koja prolaze kroz ta vrata. Dodajte biljke u saksiji ili otirače kako bi ovo mesto bilo elegantnije. Ne treba da se pretrpavate raznim elementima uređenja, već da budete jednostavni.

3. Završite popravke

Ako vam curi slavina ili imate toalet koji je oštećen, vreme je da to popravite. Ne samo da ćete uštedeti vreme i novac popravkom, već ćete biti i zadovoljni. Nema ničega što čoveka opušta više od dobre higijene.

4. Sredite dvorište i zalijte biljke

Ako razmišljate o tome da napravite vrt ili već imate jedan ali koji je u lošem stanju, vreme je da preduzmete nešto po tom pitanju. Okruženje će vas voleti ako se vi pobrinete za njega.

Počnite sa dodavanjem cveća i zalivanjem biljaka. Orežite drveće i pobrinite se da u dvorištu nemate smeća. Oslobodite se prljavštine i prašine.

5. Dodajte akvarijum

Jedan od najboljih načina za prizivanje novca, po feng šuiu, je akvarijum u domu na severnoj ili jugoistočnoj strani. Severna strana privlači mogućnost za uspehom u karijeri, dok jugoistočna strana donosi finansijsko obilje. Broj riba u akvarijumu bi trebalo da bude 8, jer se to smatra brojem koji privlači pozitivnu energiju. Jugoistočni deo je vaš Feng Šui kutak bogatstva u dnevnoj sobi.

6. Postavite svoj sto u komandni položaj

Dobar Feng Šui princip je postavljanje stola ili radnog prostora na komandno mesto vaše sobe. Obično je ovo digagonalno od ulaza, ali je važno da osigurate da vrata ne budu direktno u vašem vidokrugu. Osetićete se kao da ste zapovednik sopstvene energije i privući ćete bogatstvo i prosperitet. Uverite se da iza vas nema prozora kada ovako pozicionirate svoj sto, jer prozor, po Feng Šuiu, troši finansije.

7. Postavite ogledalo ispred prostora za ručavanje

Sto za ručavanje i trpezarija su mesta na kojima vaša porodica dobija hranu i uspostavlja veze. Postavljanje ogledala ispred stola gde se svi mogu videti i razgovarati, privlači pozitivnu energiju. Kada postavljate sto, uverite se da nema vrata nasuprot ogledalu, jer to negativno utiče na sreću.

8. Aktivirajte jugoistočnu stranu

Možete da aktivirate jugoistočni sektor svog doma kako biste privukli bogatstvo tako što ćete da dodate figuru žabe sa novčićem u ustima. Dodajte i neke drvene elemente i dopunite ih vodenim elementima kako biste podstakli rast i uvećali bogatstvo.

9. Zatvorite vrata od kupatila i spustite poklopac

Vaš toalet je dizajniran da odvodi otpadne vode. Držite vrata kupatila zatvorena i poklopac spušten da biste bili sigurni da je higijena na mestu. Osim toga, privlači sreću, a sigurno želite delić toga.

10. Bez ogledala u spavaćoj sobi

Spavaća soba je centralni prostor vaših odnosa, a činjenica je da su uspešni odnosi jednaki prosperitetu. Čuvanje ogledala u spavaćoj sobi poziva na neverstvo i loše odnose. Pazite da ogledala držite dalje od tog privatnog prostora. Ako to učinite, primetićete da će vaša ljubav da cveta i da se odnosi sa supružnikom ili partnerom poboljšavaju. Samo mu dajte malo vremena.

Feng Šui ipak nije samo stvar poboljšanja finansija. Takođe se radi i o pojednostavljivanju vašeg života i privlačenju harmonične energije u vaše prostore. Raspored ovih neživih i živih elemenata deluje u harmoniji i stvara podsvesni efekat. Stoga, probajte da poslušate ove savete.

Izvor: BIZlife